lauantai 1. syyskuuta 2012

Jumalan Rauhaa Ystävät Jeesuksessa Kristuksessa


Jyskyjärveltä, onko jossain kauniinpaa!!!

Toivon, että kesä on ollut teille kaikille otollista ja siunattua aikaa. Olette varmaan ennättäneet myös lomailla ja iloita auringosta. Vaikka monilta olenkin kuullut, ettei aurinko kuluneena kesänä juuri näyttäytynyt, olette varmaan siitä huolimatta onnistuneet levähtämään ja iloitsemaan kesän valosta ja lämmöstä.


 Heinät kuivina "pöytään"

Minun kesäni meni hyvin nopeasti, ja olen kiitollinen Herralle kaikesta siitä, mitä Hän antoi tehtäväksi. Elokuun alussa kävin luterilaisen kirkon lähetyskonferenssissa Pietarin alueen Gubanitsan kylässä.

Tiekirkko

 Konferenssiin saapui lähetystyöstä kiinnostuneita eri puolilta Venäjää, ja yhdessä me pohdimme, miten nykypäivänä voisi viedä Evankeliumia tehokkaasti eteenpäin, että kirkkomme täyttyisivät pelastuneista ihmisistä. Konferenssin siunasi ja siihen osallistui piispa Aarre Kuukauppi, joka tervehdyspuheessaan kuvasi puhuttelevasti nykyisen maailmantilanteen ja muistutti Jeesuksen pikaisesta paluusta.

 Kirkkokansaa

Karjalan pappi

Olin hieman hämmentynyt, kun minua pyydettiin laulamaan piispan puheen jälkeen. Olin päättänyt jo Petroskoissa, mitä tulisin laulamaan, mutta kun kuulin esiintymisjärjestyksestä, aloin miettiä, mitkä laulut pitäisi jättää pois ja mitä ottaisin niiden tilalle. Mutta sen jälkeen, kun olin kuullut piispan puheen, ymmärsin kuitenkin, että olin valinnut juuri oikeat laulut, jotka kertovat viimeisistä ajoista ja siitä, miten jokaisen kristityn tulee nousta pahuutta ja syntiä vastaan. Aika kului hyvin nopeasti, mutta konferenssi oli hyvin hedelmällinen, ja minä uskon, että Herra siunaa runsaasti kaikkia osallistujia heidän kotikaupungeissaan ja kylissään.

Tuokio syvimmissä kysymyksissä

Sairaalaevankeliointiryhmän kanssa kävimme Karjalan ja Leningradin alueen rajalla sijaitsevassa Pain kylässä. Siellä on keskus, jossa invalidit voivat oleskella väliaikaisesti. Itse kutsuisin sitä paikkaa ”kyynelten taloksi”. Tämäkin matka oli unohtumaton. Uskon, että muutamat asukkaista saivat kokea lohdutusta siitä sanomasta, jonka heille välitimme.

Sanan kuulijoita

Jo mainittujen lisäksi haluaisin kertoa vielä matkasta Jyskyjärven kylälle, jossa tekee työtä eräs aviopari. Pastorin vaimo on sisar, joka oli yksi aktiivisia avustajiani, kun palvelin Sortavalan seurakunnassa vuosina -95-97. Hän oli kutsunut minua osallistumaan Jyskyjärven Kyläpäiville. Sain laulaa siellä kuusi laulua ja kertoa lyhyesti Keneen ja mihin minä uskon. Juhlan lopuksi, kun minulle ja kaikille osallistujille jaettiin muistolahja, kylän hallintojohtaja pyysi minua tulemaan seuraavanakin vuonna.

Värikkäät kulissit

Kaikenikäistä liikkeellä

Facebookissa eräs nainen Ukrainasta, joka oli katsellut ottamiani valokuvia, kirjoitti: ”Tosi henkeviä kuvia, Artur… Mutta miten ihmeessä teidän ryhmä sopi mukaan tuohon folklore-tyyliseen ohjelmaan? Onko totta, että teidän annettiin ihan rauhassa esittää hengellisiä lauluja?” Vastasin tähän, että kiitän Herraa tarjoutuneesta mahdollisuudesta ja että hengellisiä lauluja voi esittää missä tahansa paikassa ja tilanteessa. Kunpa vain olisi mahdollisuuksia!”

Väkeä kovasti liikkeellä.

Irma ja matonpesijä.

Rakkaat ystävät, rukoilkaa, että näitä mahdollisuuksia tulisi ja että Herra itse avaisi ovet! Syys-marraskuussa esimerkiksi on pieni missio Puudozissa ja me kaikki tarvitsemme kovasti esirukoustukea. Eikä vain Puudozin missio, vaan kaikki matkat ja kaikki päätökset tarvitsevat rukoustukea. Herra siunatkoon teitä kaikkia ja antakoon voimia muistaa meitä!


Kiitollisin terveisin – Artur.

Kertokaapa toisille, kuvia saa katsella blogistani www.artursoitu.blogspot.com

9 kommenttia:

 1. Kiitos Artur, sinun kirjeitäsi on ihana lukea, teet niin paljon arvokasta työtä! Olen etuoikeutettu saadessani olla mukana tukiryhmässäsi. Jumalan siunausta elämääsi, Herra Jeesus itse täyttäköön kaikki työsi tarpeet. Rukoukseni on, että Jeesuksen rakkaus saisi valloittaa kaikki ihmiset ympäri suuren Venäjän maan, pienen Suomemme ja koko maailman.

  VastaaPoista
 2. Outi, kiitos kovasti rohkaisusanoistasi, teidän ryhmästänne, rukouksistanne ja tuestanne! Se on todella tärkeä tietää, että takana on tukijoita. Olemme kaikki saman Isän lapsia ja se on valtava kokemus!
  Kiitos! Siunausta!
  P.S. Me myös muistamme rukouksissamme Suomea, Israelia ja vainottuja uskonsa tähden.

  VastaaPoista
 3. Artur, sinulle ja Irmalle toivotan Jumalan siunaamaa syksyä, iloa lisääntyvän pimeän keskelle! Vaikka meillä on raskaitakin hetkiä täällä ajassa, saamme odottaa Jumalan lupausten täyttymistä. Hän on luvannut olla meidän kanssamme maailman loppuun asti. Voimia teille evankeliumin työssä, terveisiä ystäviltä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Outi! Pimeys on todellakin lisäntyy, ehkä ei ole vielä käsin kosketeltavana. Mutta, kiitos Herralle, on vielä mahdollisuuksia tehdä työtä ja minä niin kiitollinen , että minulla on ystäviä, jotka kannattavat! Olemme saman Jumalan pellon työssä.
  Syyskuun kirjestä ja kuvista voitte nähdä, että on vielä ilo aihettakin.
  Outi, kerro terveisiä ja kiitoksia kaikille ystäville ja Herra teitä siunatkoon!

  VastaaPoista
 5. Minna Toivonen Helsingistä3. lokakuuta 2012 klo 4.50

  Hei Artur!
  Kiitos taas kuukausikirjeestäsi! Ilahduttaa kovasti kuulla kaikesta siitä, mitä Jumala sinun kauttasi tekee! On myös hyödyllistä kuulla, mikä asia milloinkin kaipaisi esirukousta. Ihanaa, kun voimme viedä ihan kaikki asiat Taivaan Isälle - jopa automurheet!!!
  Siunausta ja Taivaan Isän hellää huolenpitoa jokaiseen päivään!
  t. Minna

  VastaaPoista
 6. Rauhan tervehdys, Minna!
  Oli oikein ihana pitkästä aikaa saada tervehdyksesi!
  Paraikaa olen junassa, suuntana on Jyskyjärvi ja Kostamus. Se on viiden päivän matka.
  KOSTAMUKSESSA on tilaisuus ulkopuolisille.
  Sinä, ensimmäisenä saat esirukouksen hasteen.
  Kiitos kovasti yhteistyöstä!
  Siunaavin terveisin Artur.

  VastaaPoista
 7. Rauhan tervehdys, Minna!
  Oli oikein ihana pitkästä aikaa saada tervehdyksesi!
  Paraikaa olen junassa, suuntana on Jyskyjärvi ja Kostamus. Se on viiden päivän matka.
  KOSTAMUKSESSA on tilaisuus ulkopuolisille.
  Sinä, ensimmäisenä saat esirukouksen hasteen.
  Kiitos kovasti yhteistyöstä!
  Siunaavin terveisin Artur.

  VastaaPoista
 8. Rauhaa veljeni Herrassa ja manestystä evangeliumin työssä sinulle ja Pyhän Hengen voitelua yllesi Jeesuksen nimessä ,kiitos ja siunausta JA HYVÄÄ JOULUA KEIJO SÖDERTÄLJE

  VastaaPoista
 9. Kiitos, Keijo! Työ on todella tärkeä! Tarvitsen rukousta ja Jumalan johdatusta!
  Kiitos onnittelusta ja myös toivon sinulle hyvää ja siunattua Joulua!
  Artur.

  VastaaPoista