perjantai 5. lokakuuta 2012

Rauhan tervehdys


Rakkaat veljet ja sisaret!

Syyskuu – kaunein vuoden ajoista ! Vihreästä tulikin keltaista, punaista, ruskeata ja vielä monta sävyä! Luojamme ihmeellisellä tavalla loi tämän maailman! Kyllä silmä lepää, kun katselet tätä kauneutta ja moninaisuutta!

 Toi kaverihan osaa soittaa

Minunkin palveluksessa oli eri värejä. Ennen kaikkea iloitsen, että ”sattumalta” sain tutustua Leif Nummelaan. Tulin Petroskoin luterilaiseen kirkkoon tapaamaan Kostamuksen pappia. Sain tietää häneltä, että kirkossa on seminaari ja yllätyin, kun näin että puhujana oli Leif Nummela. ( hänen Cafe Raamattua katsomme useasti täällä TV7-kanavalta). Jäin mielelläni kuuntelemaan sen päivän loppuosan ja koko seuraavan päivän istuin kuuntelijana. Se oli meille 
hyvä anti, joka jatkuu huhtikuussa, jos Herra suo.


Rennolla otteella

Oli hyvä käynti Essoilassa, siellä oli mahdollisuus todistaa ja tutustua lähemmin paikallisen nuorison kanssa ja myös harjoittelimme suomenkielisiä lauluja marraskuun matkaa varten. He lähtevät Suomeen evankeliointi matkalle, siis paikkoihin joihin he ovat saaneet kutsun.
Seuraava kirjeen osa on omistettu Puudozille  Alussa mainitsin, että minunkin työssä on eri värejä ja tämä kyllä pitää paikkansa. Muistatte varmaan, kun heinäkuussa kirjoitin pienestä ”ihmeestä” Puudozissa (kaupunki Äänisen pohjoisrannalla), miten löysimme poikia puistossa ja miten heitä kiinnosti Evankeliumin sanoma.! 


Nuoret kuuntelee aivan oikeesti

Olimme poikien kanssa vähän yhteydessä nettiverkon kautta ja he tiesivät, että olemme tulossa. Heti seuraavana iltana he olivat meillä. Veljien kanssa pidimme heille pienen Raamattuhetken. Jo ensimmäisenä iltana Herra järjesti niin, että pojat polvistuivat ja heistä tuli meille uusia veljiä Kristuksessa! Halleluja! Kiitos Herralle!
Joka ilta he olivat meillä, heillä on kysymyksiä ja todella halu kuunnella ja tietää lisää Herrasta. Eräänä iltana yksi pojista sanoi, että hänen tyttöystävä on kotona ja katsoo Gibsonin Passion of Christ. Sanoin hänelle, että kutsuisi ystävättärensäkin tänne. Seuraavana iltana tämä tyttö tuli toisen ystävänsä kanssa ja myös pyysi rukoilla hänen puolesta. Sen jälkeen, kun hän lähti kotiin, se poika kertoi minulle, että tyttö sanoi hänelle: ”Miksi sinä aikaisemmin et sanonut minulle, että täällä on niin rauhallista ja turvallista.”  Puiston pojat uusissa ympyröissä

Viimeisenä iltana suomalaiset ystävät pyysivät mukaan paikallisen pastorin. Hän tapasi nuoria ystäviä ja oli ihmeissään, mistä te löysitte heidät? Vastauksena oli: Puistosta. Hän ihmetteli, kuinka kiinnostuneita he olivat.

Tämän lisäksi heitä yhdistää ......, myös kuusi kirjainta.
-Aivan oikein !

Paitsi näitä iltoja oli muita mielenkiintoisia tapaamisia. Ja kaiken ohella valmistaudumme musiikki ryhmämme kanssa tilaisuuteen, joka kalenterin mukaan on 23.marraskuuta, jos Herra suo. Tässä yhteydessä tarjoan teille taas esirukous aiheen, koska vastustustakin on jo näkyvissä, joista en tässä mainitse, mutta meillä on elävä Jumala ja Häneen me asetamme luottamuksemme.


 Akustiikka kunnossa

Paluumatkalla veljet kovasti halusivat käydä meidän seurakunnassa ja tavata pastorin, mutta tapahtui niin, että ei pastoria, eikä toista pastoria ollut paikalla ja me äkkiarvaamatta jouduimmekin pitämään iltakokouksen itsenäisesti, mutta teimme sen Pyhän Hengen johdatuksessa. Oli oikein hyvä tilaisuus! Erityiset kiitokset pastori Esa-Pekalle puheesta ja kauniista musiikin soitosta ! Kokouksessa mukana oli Jumalan Henki ja tuoreet tunteet. Kiitos veljet hyvästä antoisasta palveluksestanne ! Turhaan, ette tänne tulleet! Tervetuloa uudestaan!


 Lapset hyvässä hoidossa

Heti kokouksen jälkeen veljet käänsivät auton nokan kohti kotimaata tehden vielä minullekin palveluksen, kun ottivat kyytiin. Minun piti olla aamulla Sortavalassa, jossa Kari Pölönen jo odotteli minua tulkikseen ja työapulaisekseen. Paikallinen pastori vaimonsa kanssa ystävällisesti tarjoavat meille kotinsa ja ruokapöytänsä. Herra heitä palkitkoon! Sortavalan Ammattikorkeakoulussa on pidetty kaksi oppituntia ja edelleenkin on suunnitteluissa jatkaa siellä käyntiä.

 Samasta kirjasta

Tapasimme myös luterilaisen seurakunnan pastori Antonin. Oli hyvä iltahartaus, lauluja kitaran säestyksellä, rukousta ja suunnitelmia eteenpäin...
Kiitos Herralle kaikesta ! Oli todella mahtavia hetkiä ja syksyn värejä !
Harmittaa se, että auto melkein koko ajan seisoo paikalla, se ei kestä enää pitkiä matkoja, mutta Puudozia varten Tenho uhrautuu, kun käy hakemassa minut ja tavarani Petroskoista. Kiitos Tenho!

 Puistopojat hiljentyy

 Tenho ja Artur

Kiitos, ystävät, kun muistatte minua rukouksin ja kiitos tuestanne!
Petroskoissa, 1.10.2012. Veljenne Artur.

5 kommenttia:

 1. Kiitos Artur jälleen kirjeestäsi, osaat kertoa tapahtumista todella elävästi! Jumalan johdatus elämässäsi ja työssäsi on niin ihmeellistä. Kiitos Jeesukselle noista pojista! Haluamme kantaa heitä ja teitä kaikkia rukouksissamme. Siunausta ja voimia sinulle pimenevään syksyyn, autoasia on myös todella tärkeä esirukousaihe. Jeesus sanoo: "Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman." Joh. 16:33. Niinkuin Jes. 37:36 kertoo kuinka Jumalan enkeli löi kuoliaaksi vihollisen sotajoukon, samoin Herra voi tänäkin päivänä lähettää enkelinsä Sinun turvaksesi. Siunauksin ja rukouksin, ystävät Kangasalta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos veljemme kun jaksat ahertaa Karjalan "pelloilla". Samoin hienoa kun Pohjanmaan pojat Arto ja Heimo jaksavat ajaa parikin kertaa kesässä Ääniselle ja "ohikin".
  Olisi ollut hienoa poiketa siellä ja varsinkin jos voisimme järjestää jotain tapahtumaa, matkata sinne vaikka ryhmänä......
  -Kaikki kiinnostuneet ottakaa yhteyttä.
  t. Jokke / Kokkola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, uskon, että Kangasalta olisi muutama lähtijä. Viisumikin on, ainakin kahdella! Omalla autolla ei uskalla rajan taakse lähteä. Terveisin ja rukouksin, Outi.

   Poista
 3. Kiitos, hyvät ystävät!
  Sydän alka sykkii yhä enemmän. Hieno ajatus! Me olemme valmistustilassa ja teilläkin vielä on aika.
  Tervetuloa, ystävät, määrätietoisesti Puudoziin. Muistattehan, että 23 marraskuuta.
  :)
  Artur.

  VastaaPoista
 4. "Rukoilkaa siis elon Herraa, että Hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa" Mt.9:38.
  Jeesuksen Kristuksen katsonta kannalta ei ole eri kansoja, Vaan kansojen maailma. Kuinka monet meistä rukoilevat katsomatta henkilöihin, ja katsoen vain yhteen Henkilöön, Jeesukseen Kristukseen?
  Hän omistaa sen vaalenevan vainion, joka on kypsynyt ahdistuksen helteessä ja synnintuskan sateissa, ja tämä on se elovainio, jota korjaamaan meidän tulee rukoilla työntekijöitä.

  VastaaPoista